Sıkça Sorulan Sorular

Tüp bebek tedavisinde ilk etapta yumurtaların uyarılması, yumurtaların toplanması ve yumurtaların sperm ile döllenmesi işlemleri uygulanır. Döllenme sonucu oluşan embriyo, embriyo transferi yöntemiyle anne rahmine transfer edilir.

Tüp bebek tedavisi, 44 yaşına kadar uygulanabilen bir tedavi yöntemidir. Ancak, 42 yaşından sonra uygulanan tüp bebek tedavilerinde başarı oranı daha düşüktür.

Tüp bebek fiyatları klinikten kliniğe göre değişmektedir. Yani kesin bir tüp bebeb fiyatı vermek mümkün değildir. Ancak kendini kanıtlamış bir klinikte, maliyet bakılmadan tedavi olmanız önerilir.

Yumurta toplama işlemi genellikle kısa süreli anestezi yöntemiyle yapılır. Bu nedenle herhangi bir ağrı veya sızı hissedilmez.

Fetal redüksiyon, diğer ismiyle de bilinen embriyo redüksiyonu çoğul gebelik durumlarında uygulanır. Anne adayının ve bebeğin sağlığı için fetüs sayısında indirgenme uygulanır. İkiz gebeliklerde genellikle bu işlem uygulanmaz.

Tüp bebek tedavisi uygulandıktan sonra, 12.gün gebelik testi yapılır. Gebelik testine kadar cinsel yaşam önerilmemektedir.

Tüp bebek tedavisi, gebelik testi gününü de saydığımızda yaklaşık olarak 1 ay civarı sürebilmektedir. Ancak bazı durumlarda, tüp bebek öncesinde ön tedavi alınması gerekebilir. Sürece, ön tedavi de dahildir.

Normal gebelik ve tüp bebek ile gebelik arasında herhangi bir fark bulunmaz. Yani düşük yapma riski daha yüksek değildir.

Tüp bebek tedavisi genellikle 3 kez denenir. Üçüncü denemeden sonraki denemelerde de gebelik elde edilebilir ancak şans faktörü çok düşük olacaktır.